Youtube 4.000 Saat İzlenme Servisi Nedir? Best Medya

  • Editör:  Best Medya
  • Okuma Süresi:  2 Dakika
  • Tarih:  19 Feb 2021, 16:58

Youtube Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Youtube İş Ortağı Programına (YPP) uygun olabilmek için YouTube’un belirlediği birkaç şartlar mevcut. Bu şartlardan birincisi son 12 ayda 4.000 saatin üzerinde herkese açık izlenme saatiniz olmalıdır. Bir diğer şart ise 1000 aboneye sahip olmanız. Yani buradan anlayacağımız son 12 ay içerisinde 4.000 saat herkese açık izlenme saatiniz ve 1000 aboneye sahip olursanız Youtube İş Ortağı Programına uygun olacaksınız ve para kazanmaya başlayacaksınız.

İzlenme Süresi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

İzlenme süresi, aslında izleyicilerin videolarınızda geçirdiği sürenin toplamıdır. Eğer 1 saatlik bir videonuz var ise ve bir kullanıcı videoyu baştan sonra izliyorsa, bu kullanıcı size 1 saatlik, yani 60 dakikalık bir izlenme süresi kazandıracaktır. Aynı videoyu 1000 kişi baştan sona izlerse, 1000 saat izlenme süresi kazanabilirsiniz. Fakat, kullanıcı videoyu sonuna kadar izlemezse, izlediği süre kadar izlenme saati hesabınıza eklenecektir. Youtube, reklam geliri elde edebilmeniz için son 12 ay içerisinde kanalın 4000 saat izlenme süresine sahip olması gerektiğini belirtiyor, fakat burada kullanıcıların yanlış anladığı bir nokta bulunmakta. Kanal açtığınız günden itibaren 12 ay değil, sürekli olarak son 12 ay göz önünde bulunduruluyor. Yani, bu yıl izlenme sürenizi doldurup gelecek yıl hiç izlenmezseniz, 4000 saatin altına düşeceğiniz için kanalınız reklam geliri uygunluğundan çıkıyor.

Herkese Açık İzlenme Saati Nedir?

Youtube izlenme sürenizi hesaplarken, izlenen videoların herkese açık olmasını istiyor, eğer bir videodan 1000 saat izlenme süresi kazanıp videoyu siler, kaldırır ya da gizlerseniz, “herkese açık” koşulu ortadan kalktığı için hesaplama yapılırken bu video kullanılmıyor, yani 1000 saatiniz siliniyor. Bu kapsamda, “videoyu silersem ya da gizlersem izlenme saatim silinir mi?” sorusunun cevabı “evet” olarak karşımıza çıkıyor.

7/24 Hızlı ve Erişilebilir Destek!

Bizimle, destek talebi ve canlı destek sistemlerimiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz.